Sušenky z Lotus pomazánky



Oldo,
minule jsem sem dávala recept na pomazánku z Lotus sušenek, kterou si hravě můžeš připravit doma. Abychom ji nesnědli jen tak, hledala jsem recepty, co se dá z takové pomazánky všechno udělat. Je toho poměrně dost a já si vybrala velmi jednoduché sušenky. Až teď mi dochází, ze rozmixovat sušenky do pomazánky a potom z ní péct zase sušenky, je možná trochu divné.... :-) I přesto stojí tenhle recept za vyzkoušení. S těstem se hezky pracuje, nelepí se a tak můžeš sušenky vytvarovat v ruce. O tom, že jsou výborné svědčí i fakt, že když jsem je dávala vychladnout na balkon, tak mi straka jednu odnesla... :-D
Jinak je tohle asi poslední příspěvek, než se nám narodí prcek. Myslela jsem si, že touhle dobou už bude venku, ale evidentně se mu moc ven nechce. Doufám, že mi promineš, když se potom na nějakou dobu odmlčím, než si všechno sedne. :-)

Na cca 21 sušenek potřebuješ:
  • 1/2 hrnku másla pokojové teploty (115g)
  • 1/3 hrnku pomazánky z Lotus sušenek (75g)
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • 1/4 hrnku skořice
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíci mléka
Troubu předehřej na 160°C a plechy vylož pečicím papírem.
V robotu s plochým nástavcem míchej 2 minuty máslo, pomazánku a cukr. Přidej vejce, extrakt, škrob a skořici a míchej dalších 30 vteřin. Nakonec postupně přidej mouku. Pokud je těsto příliš suché a nejde dohromady, tak přilij lžíci mléka.
Lžicí naber těsto a rukama vytvaruj kuličku o průměru cca 3 cm. Dej na plech a lehce ji zmáčkni. Peč v troubě 12 minut. Uchovávej v uzavíratelné nádobě, protože sušenky rychle tvrdnou.

22.2.15