miluju snídaně a čas od času si ráda dám ovesnou kaši. To je ostatně vidět i z mého Instagramu. :-) Ne vždy mám ale chuť a náladu se s ní ráno dělat. Již delší dobu jsem chtěla vyzkoušet zapečenou ovesnou kaši a konečně jsem se do ní pustila. Její výhoda je, že si ji můžeš připravit předem a potom ji jen ráno ohřát. Případně lze i zamrazit a vytáhnout, až na ni budeš mít chuť.
Na 4 porce potřebuješ:
- 2 banány
- 1 lžičku kokosového oleje, rozpuštěného
- 2 hrnky mléka
- 1 lžičku chai koření
- 1 lžíci cukru
- špetku soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 1/2 hrnku ovesných vloček
- hrst nasekaných ořechů (použila jsem vlašské)
- hrst rozinek
- banán a agávový sirup k podávání
Banány nakrájej na kolečka a v misce smíchej s kokosovým olejem, aby byl každý kousek obalený. Potom je rozlož na plech a nech péct 20 minut.
Mléko přiveď k varu a vsyp do něj chai koření a cukr. Rozmíchej, aby se cukr rozpustil a nech vychladnout.
Troubu stáhni na 150°C. Půlku opečených plátků banánu vidličkou rozmačkej na kaši a postupně přilévej mléko. Do směsi přidej prášek do pečiva a ovesné vločky. Rozmíchej a vylij do připravené zapékací misky. Stěrkou směs v misce rozprostři a navrch dej zbytek opečených kousků banánu. Přikryj alobalem a peč 25 minut. Posledních 5 minut peč odkryté.
Servíruj teplou nebo studenou, posypanou ořechy, rozinkami, kousky čerstvého banánu a zakapanou agávovým sirupem.
Rada: Chai koření připravíš smícháním 2 lžiček mleté skořice, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky mletého hřebíčku a 1 lžičky mletého kardamonu.