Nanuky z pudinkové rýže se skořicí





Lásko,
vedra jsou pořád horší a chce to nějaké osvěžení. Nejlépe domácí zmrzlinu!
Na tenhle recept mě vlastně přivedla naše oblíbená zmrzlinárna Angelato, kde jsem poprvé ochutnala zmrzlinu z jasmínové rýže se skořicí. Hned mi bylo jasné, co udělám s pudinkovou rýží, kterou jsem před časem koupila a nenašla pro ni zatím úplně využítí. :-)

Na 5 nanuků potřebuješ:
  • 50 g pudinkové rýže (prodává např. M&S)
  • 550 ml mléka
  • 1 celou skořici
  • 50 g cukru
  • případně mletou skořici na posypání
Do kastrůlku si nalij mléko a nasyp rýži. Přiveď k varu a přidej celou skořici a cukr. Za častého míchání vař asi 30 minut, dokud kaše nezhoustne a rýže nebude uvařená. Potom vyndej celou skořici a nech kaši trochu zchladnout. Naplň jí formičky na nanuky a dej do mrazáku. Asi po půl hodině do nich zapíchej dřívka a nech úplně zmrazit.
Před konzumací formičku na chvíli ponoř do horké vody a nanuk půjde snadno vytáhnout. Můžeš jej posypat další skořicí.

Rada: Tyhle nanuky můžeš udělat v podstatě z jakékoliv rýže, kterou máš doma. Jen je potřeba upravit množství mléka a dobu vaření.

3.8.14