Oldo,
před časem se ke mě dostala prosba od našich čtenářů o nějaké další chutney. Cibulové je úžasné a tak jsem se těšila na vyzkoušení dalšího. Tímto receptem na borůvkové chutney tedy prosbu plním a myslím, že i toto si místo v naší kuchyni najde.
Na 3/4 skleničky chutney potřebuješ:
- 1/2 lžíce oleje
- 1 šalotku, nakrájenou nadrobno
- 1 hrnek čerstvých borůvek (cca 140g)
- 2 mm silný plátek oloupaného zázvoru, nakrájeného nadrobno
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 1 lžíci octa
- špetku soli
- 1 malou snítku tymiánu + pár lístků na ozdobu
- 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 lžíce citrónové šťávy
Na oleji opeč šalotku, až začne měknout. Trvá to asi 3 minuty. Potom přidej omyté borůvky, zázvor, cukr, ocet a sůl. Nech za mírné teploty probublávat asi 15 minut, až směs začne houstnout. Vmíchej škrob a ještě minutu zahřívej. Pánvičku sundej z plotýnky a přilij citrónovou šťávu a promíchej. Nech vychladnout do pokojové teploty, případně dej do uzavíratelné skleničky a skladuj v lednici.
Chutney se hodí jako příloha k masu nebo jím můžeš doplnit čerstvé plátky bagetky namazané ricottou.
Chutney se hodí jako příloha k masu nebo jím můžeš doplnit čerstvé plátky bagetky namazané ricottou.