Lásko,
po sladkých receptech, by to chtělo zase nějaké maso. Vybrala jsem tvoje oblíbená krůtí prsa. Tahle se marinují v medu, sojové omáčce a zázvoru. Super kombinace surovin, kterou máme téměř vždy doma. Pečou se následně v troubě, takže je to celkem bez práce. Právě takové recepty mám ráda v pracovním týdnu, kdy člověk po celém dni v práci nemá chuť stát u plotny.
Na 4 porce budeš potřebovat:
- 600 g krůtích prsou
- 1/4 hrnku medu
- 1/3 hrnku sojové omáčky
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíci nadrobno nakrájeného zázvoru
- jarní cibulka na posypání
Maso rozkroj na 4 stejně velké kusy. V míse promíchej zbytek surovin. Maso nalož do marinády alespoň na 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
Troubu předehřej na 190°C. Na plechu na pečení si z alobalu udělej "vaničku". Kousky masa do ní naskládej a dej péct na 30-40 minut do trouby. Zbytek marinády lehce ohřej a každých 10 minut s ní maso potírej. Podávej s nasekanou jarní cibulkou, čerstvým pečivem a nebo třeba bramborami.