Bábovičky s pomerančem a čokoládou



Lásko, 
jak víš, moc ráda peču a ty moje výtvory moc rád jíš. Proto poslední dobou vyměňuji mouku za celozrnnou, špaldovou a nyní i za mandlovou. Když jsem z ní pekla poprvé, byla jsem přesvědčená, že bábovičky budou tuhé a hutné. Opak je ale pravdou, jsou krásně měkké a vláčné a určitě stojí za vyzkoušení. Zvlášť když jsou v tvojí oblíbené kombinaci pomeranče a čokolády. :-)

Na 8 báboviček budeš potřebovat:
  • 100 g mandlové mouky
  • špetku soli
  • 1/2 lžičky sody
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosového oleje, tekutého
  • 2 lžíce medu
  • kůru z půlky pomeranče
  • 50 g čokolády (60% kakaa), nasekané
  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání
Troubu předehřej na 170°C. Formičky na bábovičky vymaž troškou oleje.
Ve velké míse promíchej mouku, sůl a sodu. V menší misce promíchej vejce, med, olej a kůru z pomeranče. Tekutou směs vlij do suché a krátce prošlehej. Lžičkou těsto rozděl do formiček a peč 15 minut. Během pečení si připrav polevu.
Smetanu přiveď téměř k varu na plotně nebo pomocí mikrovlnky. Vsyp do ní čokoládu a nech 10 minut stát na lince. Po uplynutí doby promíchej, aby se čokoláda rozpustila. Směs bude hodně tekutá, ale jak bude chladnout bude houstnout. Během chladnutí vždy po pár minutách promíchej.
Upečené bábovičky nech vychladnout a potom namáčej vršek do polevy. Zbytek čokolády potom rozděl do středu báboviček.

7.5.14