jak víš, v chladném období vedle polévek ráda peču k večeři slané koláče. Tentokrát jsem připravila recept na koláč s červenou cibulí, kterou tak miluješ. :-) Jeden koláč tu sice už s cibulí je, ale tenhle je daleko rychlejší z hlediska času. Hodí se, když přijdeš z práce domů a nechceš si dlouho něco vyvářet.
Díky vyválenému listovému těstu je jídlo hotové během chvíle. V první fázi se peče těsto jen s cibulí a česnekem, aby se všechno krásně předpeklo a později se to v tekuté směsi jen tak nevařilo. Také těsto nebude po přidání náplně tolik vlhké. Náplň je ze smetany a zakysané smetany, takže svou lehce nakyslou chutí náplň odlehčí.
Na 1 koláč budeš potřebovat:
- 1 vyválené listové těsto
- 2 červené cibule, nakrájené na půlkolečka
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 1 lžici oleje
- 1 zakysanou smetanu
- 1 hrnek smetany 12%
- lístky rozmarýnu ze dvou větviček
Troubu si předehřej na 220°C.
Listové těsto rozroluj na plech. Udělej asi 1 cm okraje přeložením těsta dovnitř. Vidličkou přimáčkni okraje k těstu. V misce promíchej kousky cibule a česneku s olejem. Rozděl směs na těsto a peč 12 minut.
Mezitím si připrav náplň. Smíchej zakysanou smetanu a smetanu v misce. Přidej sůl a pepř. Vedle si nakrájej mozzarellu na kousky.
Upečené těsto vytáhni z trouby a pokud se někde nafouklo, tak bublinu propíchni vidličkou. Zalij smetanovou směsí a navrch poházej kousky mozzarelly a lístky rozmarýnu. Peč dalších 12-15 minut a můžeš podávat.