Na 6 sušenek potřebujete:
- 2 lžíce změklého másla
- 2 lžíce arašídového másla
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 2 žloutky
- 1/4 lžičky sody
- 1/4 lžičky soli
- 6 lžic hladké mouky
- 1/4 hrnku kousků čokolády (použila jsem se 70% kakaa)
Předehřejte troubu na 175°C. Plech vyložte papírem na pečení.
V misce řádně promíchejte máslo, arašídové máslo a cukr. Přidejte vanilkový extrakt, žloutky a promíchejte. Přisypte mouku, sůl a sodu a míchejte, až vznikne hutnější těsto. Nakonec vmíchejte do těsta kousky čokolády. Pomocí lžíce případně rukama tvarujte kuličky o velikosti pinpongového míčku a dávejte je na plech. Mělo by jich vyjít šest. Trochu je rukou rozplácněte a dejte péct do trouby na 15 minut. Sušenky jsou hotové, když okraje začnou zlátnout.
Před podáváním je nechte úplně vychladnout. Horké jsou poměrně křehké a hůře se s nimi manipuluje. Po vychladnutí se krásně zpevní.
Mangiare squisito...