Na 4 koláčky potřebujete:
- 1 balení vyváleného listového těsta
- 1 rozšlehané vejce
- 10 žampionů na silnější plátky
- 2 celé stroužky česneku
- 125 g ricotty
- 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
- 1 lžíci parmazánu + 2 lžíce na posypání
Předehřejte troubu na 190°C.
Rozrolujte vyválené těsto a rozdělte ho na 4 díly. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a udělejte ze všech stran 1 cm okraj přeložením okraje těsta dovnitř. Vidličkou okraje zamáčkněte do těsta. a vnitřek propíchejte. Okraje opět pomažte vajíčkem. Dejte péct do trouby na 10 minut.
Upečené korpusy vytáhněte z trouby a stáhněte ji na 175°C. Pokud jsou hodně nafouklé, opatrně propíchněte bubliny a těsto jemně vidličkou stlačte dolů.
Rozehřejte si na pánvi trochu oleje opečte na něm plátky žampionů a polovinu množství jarní cibulky společně s celými stroužky česneku. Česnek vyhoďte.
Zbytek vajíčka promíchejte s ricottou, lžící parmazánu, solí a pepřem. Směsí potřete vnitřek koláčků, nasládejte na ni plátky žampionů a posypte zbytkem parmazánu. Pečte 15 minut.
Podávejte posypané jarní cibulkou.
Mangiare squisito...