Krůtí maso v parmazánové strouhance


Miláčku, 
po delší době těžších jídel a sladkých dobrot jsem si řekla, že si dáme opět nějakou lehkou večeři. Na toto je ideální například krůtí maso. Kuřecího masa je všude dost a tak jsem chtěla použít maso jiné. Zašla jsem do Globusu na Černém mostě, kde jsem našla, ke svému překvapení, krásné plátky krůtích prsou. Od začátku jsem věděla, že maso nechci mít opečené na přírodno, ale zároveň také jsem nechtěla klasický trojobal. Výsledek je takový kompromis - parmazánová krusta. Zde se obejdeme bez mouky, přeci jenom je to "lehký" pokrm, nicméně použijeme jedno vajíčko, strouhanku a samozřejmě náš parmazán.
K tomu všemu salátek ve formě polníčku, který osobně mám moc ráda. Ne jako ten nudný ledový salát. :-) Doma jsme měli tvoji oblíbenou červenou cibuli, kterou jsi schopný sníst i samotnou. Nechápu. K tomu limetkovou šťávu, která pikantnost cibule pro zbytek populace zjemní. Stačí smíchat v misce či cedníku a sálat je na světě. Toť vše a teď ti ještě pěkně rozepíšu seznam ingrediencí a postup. :-)

Na 4 porce budeš potřebovat:
  • 2 plátky krůtích prsou o váze cca 500g
  • 1 vejce, prošlehané
  • 3 lžíci strouhaného parmazánu
  • 1 lžíci strouhanky
  • olej na smažení
  • 4 hrsti polníčku
  • červenou cibuli nakrájenou na drobno
  • 2 hrsti cherry rajčátek
  • šťávu z jedné limetky
Připrav si dva hluboké talíře. V jednom si prošlehej vejce a ve druhém smíchej parmazán se strouhankou. Plátky masa postupně obal ve vajíčku a potom v parmazánové strouhance. Na větší keramické pánvi si rozpal olej a maso na něm zprudka opeč. Potom stáhni teplotu a maso na něm nech propéct. Případně se dá maso dopéct v troubě předehřáté na 180°C, asi 5 minut. Na oleji zlehka opeč rajčata, aby změkla a začala trochu pouštět šťávu.
V cedníku oper pod vodou polníček a promíchej ho s cibulí, rajčátky a šťávou z limetky.
Salát si dej do hlubokého talíře, aby se ti to lépe jedlo a navrch dej řezy masa.

30.10.13