Na těsto potřebujete:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1/3 hrnku cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku studeného másla
- 1/4 hrnku mléka
V míse promíchejte mouky, cukr a sůl. Přidejte máslo a promněte prsty až bude směs připomínat vlhký písek. Přilijte mléko a vypracujte těsto. Zabalte ho to potravinové folie a nechte v lednici alespoň 45 minut.
Na náplň potřebujete:
- 1 balení Philadelphie
- 2 lžíce cukru + 1/2 lžíce cukru, na posypání
- 1 žloutek
- špetku muškátového oříšku
- 1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
- 1/2 lžičky skořice
Předehřejte troubu na 175°C a plech vyložte pečícím papírem.
Philadelphii smíchejte s dvěma lžícemi cukru, žloutkem a muškátovým oříškem.
Těsto vytáhněte z lednice, na pomoučeném válu ho vyválejte na sílu asi 5 mm a přesuňte na plech. Směs rozetřete na těsto a nechte asi 5 cm okraj volný. Navrch poskládejte plátky jablek a volné okraje těsta přeložte směrem dovnitř. Jablka posypejte skořicí a cukrem. Pečte 45 minut.
Nechte vychladnout a podávejte.
Mangiare squisito...