Chtěla jsem ochutnat jiné pesto než klasické bazalkové. Špěnát miluji a tak jsem ho udělala z něj. Chuťově je jemnější než bazalkové a jsou v něm více cítit použité ořechy.
Na hrnek a půl pesta potřebujete:
- 2 hrnky listového špenátu, omytého a spařeného
- 1/4 hrnku piniových oříšků
- 1/2 hrnku pekanových ořechů
- 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Všechny suroviny kromě oleje vložte do mixéru a mixujte, postupně přilévejte olej. Pokud máte raději hrubší konzistenci, použijte hmoždíř.
Využijete ho do těstovin, nebo třeba na opečený chleba. Pesto můžete i zamrazit do tvořítek na led a kdykoli použít.
Mangiare squisito...