Salát s pečeným kuřetem a kukuřicí


Venku nám pomalu podle počasí začíná podzim. Chuť na saláty mě ale zatím nepřešla. V obchodech se zeleninou poslední dobou vidím často kukuřičné klasy, proto jsem jeden koupila na salát. Určitě stojí za vyzkoušení, není složitý a příprava je rychlá. Jediné zdržení je v podobě naložení masa do marinády, kde by mělo být tak 15 minut. Maso je lehce nakyslé od citronové šťávy. Kyselou chuť vyrovnává nasládlý dresink z hořčice a javorového sirupu a opečená kukuřice.

Na salát pro 2 osoby potřebujete:
  • 2 menší kuřecí prsa
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1/2 lžíce sladké papriky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 kukuřičný klas bez šustí
  • 2 saláty little gem, nakrájené na kousky o velikosti sousta
  • 1/4 okurky, nakrájenou na kostičky
Maso nakrájejte na podélné proužky. Smíchejte česnek, papriku, šťávu z citrónu, 1/2 lžíce oleje, sůl, pepř a promíchejte s kuřetem. Dejte do ledničky asi na 15 minut.
Rozehřejte si grilovací pánev a na lžičce oleje opečte kukuřici ze všech stran. Nožem z ní seřízněte zrnka a odložte stranou. Přidejte zbytek oleje a opečte na něm proužky kuřete. Asi 4 minuty z každé strany. Promíchejte kousky salátu a okurku, posypte kukuřicí a navrch dejte maso.

Na hořčicovo-medový dresink potřebujete:
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku hrubozrnné hořčice
  • sůl a pepř
Vše smíchejte dohromady a dresinkem zalijte salát. Pro maximální zjednodušení dávám všechny suroviny do malé lahvičky, kterou potom zašroubuji a několikrát s ní zatřesu. Vše je během chviličky krásně promícháno.
Mangiare squisito...

19.9.13