Muffiny s pomerančem a čokoládou


Po delší době jsem dostala chuť na muffiny a chtěla jsem upéct nějakou neobvyklou příchuť. Pomeranč s čokoládou je výborná kombinace, tak proč ji nezkusit právě v muffinech?
Doručuji určitě udělat také níže uvedenou polevu na muffiny, i když cukrovým polevám moc neholdujete. Budete příjemně překvapeni.

Na 15 muffinů potřebujete:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 lžičky pečícího prášku
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • kůru z jednoho pomeranče
  • 1/2 hrnku másla pokojové teploty
  • 1 hrnek ricotty
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíci pomerančové šťávy
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 hrnek kousků čokolády (70% kakaa) 
Předehřejte troubu na 175°C. Připravte si formu na muffiny a případně ji vyložte košíčky.
Ve střední misce promíchejte mouku, prášek na pečení, sodu a sůl. Ve velké míse prsty promněte pomerančovou kůru s cukrem. Je to důležité, aby byla kůra v těstě řádně rozprostřená. Promíchejte s máslem, přidejte ricottu a opět promíchejte. Přimíchejte vejce, mléko, pomerančovou kůru a extrakt. Vsypte suché ingredience a spojte v těsto. Nakonec vmíchejte kousky čokolády. Těsto rozdělte do formy pomocí lžíce.
Pečte 18 - 20 minut. Nechte vychladnout.

Poleva:
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1/2 lžičky pomerančové kůry
Vše promíchejte a polevou ozdobte muffiny.

Mangiare squisito...

1.9.13