Doručuji určitě udělat také níže uvedenou polevu na muffiny, i když cukrovým polevám moc neholdujete. Budete příjemně překvapeni.
Na 15 muffinů potřebujete:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 lžičky pečícího prášku
- 1/2 lžičky sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek třtinového cukru
- kůru z jednoho pomeranče
- 1/2 hrnku másla pokojové teploty
- 1 hrnek ricotty
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíci pomerančové šťávy
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 hrnek kousků čokolády (70% kakaa)
Předehřejte troubu na 175°C. Připravte si formu na muffiny a případně ji vyložte košíčky.
Ve střední misce promíchejte mouku, prášek na pečení, sodu a sůl. Ve velké míse prsty promněte pomerančovou kůru s cukrem. Je to důležité, aby byla kůra v těstě řádně rozprostřená. Promíchejte s máslem, přidejte ricottu a opět promíchejte. Přimíchejte vejce, mléko, pomerančovou kůru a extrakt. Vsypte suché ingredience a spojte v těsto. Nakonec vmíchejte kousky čokolády. Těsto rozdělte do formy pomocí lžíce.
Pečte 18 - 20 minut. Nechte vychladnout.
Poleva:
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1/2 lžičky pomerančové kůry
Vše promíchejte a polevou ozdobte muffiny.
Mangiare squisito...