Na brownie o průměru 26 cm potřebujete:
- 113 g másla pokojové teploty
- 113 g tmavé čokolády s obsahem kakaa alespoň 70%
- 200 g tmavého cukru, použila jsem Dark Muscovado
- 2 vejce
- 60 ml mléka
- 120 g hladké mouky
Předehřejte troubu na 175 °C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Na vodní lázní při nízké teplotě rozehřejte máslo a čokoládu. Míchejte, aby se směs spojila. Sundejte z plotýnky a vmíchejte tmavý cukr. Nechte vychladnout 5 minut a během toho směs míchejte.
Přidejte mléko a vejce a prošlehejte metlou. Přisypte mouku a řádně promíchejte. Těsto vylijte do dortové formy a v případě potřeby řádně rozprostřete stěrkou. Pečte 25 minut.
Po uplynutí doby vyndejte brownie z trouby a pusťte se do druhé vrstvy.
Na vrstvu cheesecake potřebujete:
- 4 balení Philadelphie (á 125g)
- 140 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 120 ml řeckého jogurtu
- 3/4 hrnku marmelády (použila jsem třešňovou s vanilkou)
- Troubu stáhněte na 160 °C.
Částí marmelády potřete brownie. Stačí slabá vrstva.
Všechny suroviny smíchejte dohromady, aby vznikl hladký krém. Nalijte ho na brownie a povrch uhlaďte stěrkou. Lžičkou nakapejte zbytek marmelády do vrstvy cheesecake a různě roztahejte párátkem. Vzniknou Vám takové stříkance. Pečte 50 - 55 minut, aby byl prostředek téměř upečený. Nožem opatrně oddělte okraje dortu od formy. Nechte zchladnou. Vložte do ledničky na 4 hodiny nebo přes noc. Celý dort se krásně zpevní a bude se lépe krájet.
Mangiare squisito...