Matcha Tiramisu


Neobvyklá variace na tiramisu, kdy se piškoty nenamáčí v kávě ale v čaji matcha. Ten je chuťově jemnější a dezert tak působí jako pohlazení. Vybrala jsem variantu bez vajec, protože jsem měla jen vajíčka ze supermarketu a nemám v nich takovou důvěru, abych je zpracovávala syrová.
Matcha prášek seženete v obchodech s čaji, prodává se v baleních po 2 g. Podrobnější mapu, kde ho sehnat a další informace o něm najdete zde. Doporučuji opravdu pořídit piškoty Savoardi, protože mají trochu jinou vůni a chuť než klasické cukrářské piškoty.

Na 6 porcí potřebujete:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 40 g cukru
  • 4 + 2 g matcha prášku
  • 250 ml vody
  • 20 kusů piškotů Savoardi
V míse vyšlehejte metlou mascarpone, smetanu a cukr. 4 g matcha prášku vsypte do 250 ml vody a rozmíchejte. Piškoty namáčejte pár vteřin v matche a potom je skládejte vedle sebe do zapékací misky. Když je dno pokryté, rozetřete na něj půlku smetanové směsi. Na ni rozložte další patro namočených piškotů a zakončete zbytkem smetanové směsi. 2 g matcha prášku dejte do malého sítka a posypte s ním tiramisu. Nechte vychladit alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc.

Mangiare squisito...


8.8.13