Kuřecí prsa s citrusy a bylinkami


Po delší době jsem se pustila i do pečení masa v troubě a musím uznat, že kuře v kombinaci s citrusy a bylinkami je krásně svěží a šťavnaté. Místo kuřecích prsou můžete použít kuřecí stehna, vrchní i spodní. Do zapékací misky potom dávejte kousky kuřete kůží nahoru. Chuť jídla je krásně svěží a určitě stojí za vyzkoušení.

Pro 4 osoby potřebujete:
  • 1/8 hrnku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíci cukru
  • 1 citrón, šťávu z jedné půlky a druhou na plátky
  • 1 pomeranč, šťávu z jedné půlky a druhou na plátky
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • špetku červené papriky
  • pár kapek tabasca
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 kuřecí prsa, o váze cca 750 g
  • 1 střední cibuli, na kolečka
  • 1/2 lžíce rozmarýnu, sušeného nebo čerstvě pokrájeného
V misce smíchejte olej, česnek, cukr, citrusové šťávy, bazalku, oregano, papriku, tabasco, sůl a pepř.
Očistěte kuřecí prsa a dejte do plastové uzavírací misky. Přelijte marinádou a několikrát v ní otočte. Uzavřete a nechte marinovat nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200°C. Kuřecí prsa i s marinádou přesuňte do zapékací mísy. Mezi maso rozprostřete plátky pomeranče, citrónu a kolečka cibule. Můžete je dát i pod maso. Posypte solí, pepřem a rozmarýnem. Pečte 40 - 50 minut. Servírujte se salátem, vařenou rýží, bramborami a nebo pečivem.

Mangiare squisito...


1.8.13