Pro 4 osoby potřebujete:
- 1/8 hrnku olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 lžíci cukru
- 1 citrón, šťávu z jedné půlky a druhou na plátky
- 1 pomeranč, šťávu z jedné půlky a druhou na plátky
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- špetku červené papriky
- pár kapek tabasca
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 kuřecí prsa, o váze cca 750 g
- 1 střední cibuli, na kolečka
- 1/2 lžíce rozmarýnu, sušeného nebo čerstvě pokrájeného
V misce smíchejte olej, česnek, cukr, citrusové šťávy, bazalku, oregano, papriku, tabasco, sůl a pepř.
Očistěte kuřecí prsa a dejte do plastové uzavírací misky. Přelijte marinádou a několikrát v ní otočte. Uzavřete a nechte marinovat nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200°C. Kuřecí prsa i s marinádou přesuňte do zapékací mísy. Mezi maso rozprostřete plátky pomeranče, citrónu a kolečka cibule. Můžete je dát i pod maso. Posypte solí, pepřem a rozmarýnem. Pečte 40 - 50 minut. Servírujte se salátem, vařenou rýží, bramborami a nebo pečivem.
Mangiare squisito...