Na korpus o průměru 30 cm potřebujete:
- 300 g hladké mouky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 160 g másla, studeného a nakrájeného na kousky
- 6 lžič ledové vody
Mouku smíchejte s cukrem ve větší míse. Přidejte máslo a prsty promněte až směs bude připomínat drobenku. Postupně přidávejte lžíce ledové vody až se těsto spojí. Z těsta udělejte kouli a nechte ji odpočinout v lednici alespoň hodinu.
Předehřejte troubu na 180°C. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle a prsty jej natlačte do formy a okrajů. Pečte 25 minut a potom asi 15 minut nechte zchladnout. Mezitím si připravte náplň.
Na náplň potřebujete:
- 4 zralé hrušky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 8 lžic třtinového cukru
- 250 g mascarpone
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g pekanových ořechů
Hrušky oloupejte, rozpulte a zbavte jádřince. Můžete je navrchu ozdobně nakrojit. Přelijte citronovou šťávou, aby nezhnědly
V další misce promíchejte 6 lžic cukru, vejce, mouku a mascarpone. Směs rozetřete na těsto. Na ni rozložte půlky hrušek a posypte pekanovými ořechy a dvěma lžícemi třtinového cukru.
Pečte 40 - 45 minut.
Mangiare squisito...