Salát s krevetami, limetkou a avokádem


Teplé počasí je opět tady a tak to chce něco lehčího k jídlu. Miluju avokádo a rozhodla jsem s z něj udělat salát, do kterého jsem přidala krevety, které jsem měla v mrazáku. Doporučuji koupit když už mražené tak v M&S. Jsou větší než běžně kupované a neobsahují tolik vody a není to jednolitá zmrzlá hmota. Salát je plný chutí, které jsou výrazné v podobě rajčat, cibule a oliv. Kousky avokáda salát zase zjemňují, takže chuť je vyvážená.

Pro 2 osoby potřebujete:
  • 400 g krevet
  • šťávu ze dvou limetek
  • půlku červené cibule, nakrájenou na drobno
  • 1 lžičku olivového oleje
  • sůl a pepř
  • tabasco dle chuti (dala jsem jen pár kapek)
  • hrst černých oliv, nakrájených na kousky
  • hrst třešňových rajčat
  • 2 zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na kousky
Krevety opečte krátce na pánvi a nechte vychladnout. Mezitím smíchejte šťávu z limetek, červenou cibuli, olej, sůl, pepř a tabasco. Nechte pár minut stát. Olivy a rajčata pokrájejte na kousky. Do misky k limetkám a cibuli dejte krevety, avokádo, rajčata a olivy a opatrně promíchejte. Podávejte s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Mangiare squisito...

12.7.13