Salát s fenyklem, rukolou a avokádem


Poslední dobou často dělám k večeři saláty. Jsou jednoduché, rychlé a osvěžující. Poprvé jsem použila fenykl. Má přijemnou chuť, která není příliš výrazná, aby přebíjela chuť ostatních složek salátu. Tento jsem pojala velmi jednoduše. Místo zálivky jsem ho zakapala bazalkovým olivovým olejem z M&S. Je úžasný a nejraději bych ho přidávala do všech salátů :-)

Na 2 porce potřebujete:
  • 1 menší bulvu fenyklu, nakrájenou na tenké plátky
  • 75 g rukoly, oprané
  • 1 avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kousky
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 větší hrst kešu oříšků
  • olivový olej na zakápnutí
Nejprve nasucho na pánvi opražte kešu oříšky. Do větší mísy dejte plátky fenyklu, rukolu, avokádo a parmazán. Rukama opatrně promíchejte, abyste nerozmačkali avokádo. Rozdělte do dvou misek. Posypte opraženými kešu oříšky a zakápněte olejem.

Mangiare squisito...

16.7.13