Pro 2-4 lidi potřebujete:
- 850 g nízkého roštěnce
- 1/2 hrnku oleje
- čerstvě mletý pepř a sůl
- 2 lžíce hořčice
- 1 vrchovatou lžíci strouhaného křenu
- 2 lžíce jablkové omáčky (Apple Sauce z M&S), případně čerstvě nastrouhané jablko
- 1 zakysanou smetanu
Maso očistěte od případných blan. Potřete olejem, okořeňte čerstvě mletým pepřem a nechte v lednici uležet do druhého dne.
Troubu předehřejte na 140 °C. Na plotýnce na prudkém ohni rozpalte pánev. Maso ještě jednou otočte v oleji a dejte zatáhnout na pánev. Pečte z každé strany asi 2 minuty. Přesuňte do zapékací misky, potřete hořčicí a posypte solí. Dejte do trouby na 30 minut. Teplotu masa kontrolujte pomocí teploměru, měla by ve středu být kolem 57°C pokud chcete středně propečené. Potom maso vytáhněte a zakryjte alobalem. Nechte asi 10-15 minut odpočinout.
Mezitím si připravte dip. Stačí smíchat křen, jablečnou omáčku a zakysanou smetanu. Dejte do lednice vychladit.
Krájejte ostrým nožem na tenké plátky. Podávejte s dipem a lehkým salátem.
Mangiare squisito...