Na 4 porce potřebujete:
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
- 1 cibuli, nakrájenou na drobno
- 1 lžičku zelené kari pasty
- 5 1/2 hrnku zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 1/2 hrnku zelené čočky, propláchtuné
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- sůl, podle chuti
- mozzarellu, pokrájenou na kostičky
- bazalku na posypání
V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm do měkka česnek a cibuli. Přidejte kari pastu a nechte ji rozvonět. Zalijte vývarem a vsypte čočku. Přiveďte k varu, potom stáhněte plamen a nechte bublat 30 - 50 minut. Dokud nebude čočka uvařená. Zalijte kokosovým mlékem a rozmixujte polévku. Záleží na Vás, zda bude úplně hladká a nebo s kousky čočky. Polévku nalijte do misek, dozdobte mozzarellou a bazalkou. Když k polévce přidáte pečivo, máte vydatné hlavní jídlo. Já si ji dala s chlebem.
Mangiare squisito...