Müsli tyčinky s banánem a arašídovým máslem


Už nějakou dobu si vyrábím doma müsli, které se s tím kupovaným nedá srovnat. Chuť je úplně jiná. Stále si ale kupuji müsli tyčinky nebo různé oříškové. Řekla jsem si proč nevyzkoušet domácí müsli tyčinky? Hodí se třeba jako svačina na výlety nebo do práce. Tyčinky jsou málo sladké a plné vloček a oříšků. Sladkost jim dodává jen rozmačkaný banán. Žádný přidaný cukr. Jsou krásně měkké, takže se nemusíte bát, že si vylámete zuby.

Na 7 tyčinek potřebujete:
  • 2 zralé banány
  • 1/2 hrnku arašídového másla (jak jinak než z M&S)
  • 1/2 hrnku sekaných kešu oříšků
  • 1/4 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/4 hrnku slunečnicových semínek
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek ovesných vloček (používám ovesné vločky Naše bio, prodává Billa)
Troubu předehřejte na 175°C. Zapékací misku o rozměrech 18 x 26 cm vylože pečícím papírem
Ve větší míse rozmačkejte oloupané banány na kašičku. Přidejte arašídové máslo a promíchejte. Přisypte zbytek ingrediencí a promíchejte, aby se vločky obalily směsí. Přesuňte do zapékací misky a rozprostřete směs po celém povrchu. Dobře upěchujte. Pečte 20 - 30 minut, dokud okraje nebudou zlaté. Nechte zcela vychladnout a potom je teprve nakrájejte.
Tyčinky zabalte do fólie a skladujte v pokojové teplotě. Vydrží dobré až týden, ale tak dlouho je mít doma určitě nebudete :-)

Mangiare squisito...


20.7.13