Na 4 porce potřebujete:
- 25 g sušených hub namočených ve 200 ml horké vody alespoň 20 minut
- 50 g másla
- 1 střední cibule nadrobno
- 2 stroužky česneku na plátky
- 1 menší cuketu, nakrájenou na kousky
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 150 ml bílého vína
- 300 g rýže na rizoto
- 40 g parmazán
- 1 menší vepřovou panenku (cca 300 g)
- lžíci olivového oleje
- pár snítek rozmarýnu
Troubu rozehřejte na 200 °C. Na pánvi rozpalte olej a panenku na něm zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Potom ji přesuňte do zapékací misky a dejte s rozmarýnem do trouby péct asi 20-25 minut.
Na půlce másla ve velké pánvi nechte zesklovatět cibulku. Přidejte česnek a cuketu a asi minutu opékejte. Přisypte sušené houby (vodu z nich přidáme k vývaru) a rýži. Chvíli restujte, zalijte bílým vínem a nechte úplně vyvařit.
Po jednotlivých naběračkách přidávejte vroucí vývar, kdy každá naběračka vývaru se musí nejprve vsáknout do rýže. Když je rýže uvařená, vmíchejte zbytek másla a parmazán a můžete podávat. Na rizoto nakrájejte na plátky panenku a nebo ji vmíchejte rovnou do rizota.
Mangiare squisito...