Špenátová polévka s kokosovým mlékem


Pokud máte chuť na nějakou neobvyklou polévku, je tahle přesně pro Vás. Je lehce pálivá po kari pastě a zjemněná kokosovým mlékem, které polévce dodá neobvyklou chuť. Opečené krevety polévku krásně doplňují. Můžete k ní přidat i opečenou housku, ale polévka je sama o sobě dost sytá, takže jsem tuto část vynechala. Kdo má raději ostřejší může přidat chilli papričku, nebo více kari pasty.
Převzato a upraveno z časopisu Apetit 04/13.

Pro 2 osoby potřebujete:
  • 2 lžičky zelené kari pasty (Marks & Spencer)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g listového špenátu, pokrájeného
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • 2 hrsti mražených krevet
  • lžička olivového oleje
Ve středně velkém hrnci chvíli zahřívejte kari pastu s pár lžícemi kokosového mléka. Přilijte zbytek mléka a vývar, přisypte špenát. Přiklopte a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut. Podle chuti osolte. Na oleji opečte krevety. Stáčí jim pár minut. Polévku nalijte do misek a ozdobte krevetami.

Mangiare squisito...

16.5.13