Na 1 pizzu budete potřebovat:
- 1/4 těsta na pizzu
- 1 červenou cibuli
- 1 lžíci balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malou mrkev, nakrájená na drobné kostičky
- 1 malou cibuli, nakrájená nadrobno
- 120 g mletého hovězího masa
- 1 lžičku sušeného oregana
- 150 g loupaných rajčat z konzervy
- 4 plátky plísňového sýra (použila jsem sýr dovezený z Belgie)
- sůl
Troubu předehřejte na 180°C. Červenou cibuli nakrájejte na slabší měsíčky, dejte do nepřilnavého pekáčku, zakápněte lžící oleje a balzamika. Osolte a pečte v troubě asi 30 minut, aby zkaramelizovaly.
Na mírném plameni a druhé lžíci oleje opékejte mrkev, než začne měknout. Potom přidejte cibuli, mleté maso a opečte dohněda. Vlijte rajčata, přidejte sušené oregano a vše svařte na hustou omáčku. Dochuťte solí.
Vyválené těsto na pizzu potřete omáčkou, rozložte na ni plátky sýra a nakonec plátky cibule. Vložte do trouby rozpálené na maximum (pečte nejvíc 8 minut), nebo dejte zamrazit.