Na cheesecake o průměru 26 cm potřebujete:
- 360 g Oreo sušenek
- 60 g másla
- 300 g bílého jogurtu
- 3 balení Philadelphie
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1 balení jemně mleté želatiny (Dr. Oetker)
- 150 ml vody
- 100 g třtinového cukru
220 g sušenek rozmixujte spolu s rozpuštěným máslem v robotu. Zbytek sušenek nahrubo rozlámejte. Dortovou formu vyložte potravinovou fólií. Sušenkovou směs upěchujte na dno formy a dejte ji zatím do ledničky.
Ve 150 ml vody rozpusťte želatinu a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím promíchejte jogurt, Philadelphii, extrakt a sůl. K želatině přidejte cukr a zahřívejte. Za stálého míchání nechte vařit do rozpuštění cukru. Potom přidejte jednu lžíci jogurtové směsi do želatiny a rozmíchejte. Želatinu nalijte do jogurtové směsi a promíchejte. Přisypte zbytek sušenek. Náplň rozprostřete na sušenkový korpus. Dejte chladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc. Servírujte jen tak, nebo s oblíbeným ovocem.
Mangiare squisito...