Jahody jsou obalené v balzamikovém octu a cukru a opečené. Nevěřila bych, že z této neobvyklé směsi bude taková dobrota. Určitě to stojí za vyzkoušení. Díky pečení přijdou jahody o většinu vody v sobě a stane se z ní výborný syrup, který při mrazení nenaruší strukturu zmrzliny kousky ledu.
Převzato a upraveno z blogu Pastry Affair.
Na pečené jahody potřebujete:
- 250 g jahod, očištěných a nakrájených na čtvrtky
- 1 lžíci cukru
- 1 lžíci balzamikového octa
Předehřejte troubu na 190°C.
Smíchejte jahody, cukr a ocet, aby jahody byly pěkně obalené. Pečte v troubě 20-25 minut. Pozor aby se šťáva nezačala pálit. Směs přelijte do misky, nechte vychladnout a potom ještě vychlaďte v ledničce.
Na zmrzlinu potřebujete:
- 500 g bílého jogurtu
- 50 g cukru
- 1 lžičky vanilkového extraktu
Vše smíchejte a nechte chvíli stát, aby se cukru rozpustil. Přelijte do zmrzlinovače a postupujte dle údajů od výrobce. Když je zmrzlina již z části ztuhlá, přijdete do ní jahody i se šťávou. Zmrzlinu přendejte do uzavíratelné misky a nechte v mrazáku ztuhnout.
Mangiare squisito...