Česneková pomazánka s parmazánem a pistáciemi


Jak vylepšit oblíbenou česnekovou pomazánku? Místo pomazánkového másla použijete ricottu, místo strouhaného sýra, parmazán a doplníte pistáciemi. Recept vymyslel můj muž (stejně jako na předchozí pomazánku) a moc se mu povedl. S hrdostí ho tedy dávám na blog, je rychlý a opravdu výborný. Díky parmazánu a ricottě je pomazánka lehčí, ze sýra a pomazánkového másla je poměrně hutná. Pistácie tam sice nejsou nijak výrazné, ale občas to příjemně křupne. Česneku dejte podle chuti, my měli pravý český, takže dva stroužky jsou akorát.

Pro 4 osoby potřebujete:
  • 2 kelímky ricotty
  • 2 stroužky česneku, prolisované (množství upravte dle chuti)
  • 25 g parmazánu
  • hrst vykoupaných pistácií
Pistácie podrťte v hmoždíři, nebo pokrájejte na menší kousky a vmíchejte s česnekem a pamazánem do ricotty. Nechte vychladit a podávejte na čerstvém pečivu.

Mangiare squisito...

23.5.13