Bramboráky trochu jinak


Tenhle recept, vznikl vlastně úplně náhodou. Měla jsem chuť na bramboráky a chtěla je něčím ozvláštnit. Rozhodla jsme se tedy mouku vyměnit za strouhanku a část brambor za cibuli. Problém byl ale v tom, že jsem koupila čerstvou bagetu a ta nestihla pořádně vyschnout, aby se dala strouhat. Část jsem tedy nastrouhala, část pokrájela na malé kousky a všechno jsem to nacpala do těsta (na radu svého přítele :-) ). Nakonec z toho byly moc dobré, trochu jiné bramboráky s mírně nasládlou chutí po cibuli.

Pro 3-4 osoby potřebujete:
  • 700 g brambor, oloupaných a nastrouhaných
  • 300 g bílé cibule, nakrájené na drobno
  • 1 bagetku, část nastrouhanou a část pokrájenou na drobno
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 1 lžíci oregána
  • olej na smažení
V pánvi rozehřejte olej. Z ingrediencí smíchejte těsto. Lžící vytvořte pánvi placičky, které pečte dozlatova. Upečené bramboráky rozložte na papírové utěrky, aby z nich odkapal olej. Podávejte jen tak třeba s opečenou cibulkou.

Mangiare squisito...

7.5.13