Tenhle recept, vznikl vlastně úplně náhodou. Měla jsem chuť na bramboráky a chtěla je něčím ozvláštnit. Rozhodla jsme se tedy mouku vyměnit za strouhanku a část brambor za cibuli. Problém byl ale v tom, že jsem koupila čerstvou bagetu a ta nestihla pořádně vyschnout, aby se dala strouhat. Část jsem tedy nastrouhala, část pokrájela na malé kousky a všechno jsem to nacpala do těsta (na radu svého přítele :-) ). Nakonec z toho byly moc dobré, trochu jiné bramboráky s mírně nasládlou chutí po cibuli.
Pro 3-4 osoby potřebujete:
- 700 g brambor, oloupaných a nastrouhaných
- 300 g bílé cibule, nakrájené na drobno
- 1 bagetku, část nastrouhanou a část pokrájenou na drobno
- sůl a pepř
- 2 vejce
- 1 lžíci oregána
- olej na smažení
V pánvi rozehřejte olej. Z ingrediencí smíchejte těsto. Lžící vytvořte pánvi placičky, které pečte dozlatova. Upečené bramboráky rozložte na papírové utěrky, aby z nich odkapal olej. Podávejte jen tak třeba s opečenou cibulkou.
Mangiare squisito...