Na 4 porce potřebujete:
- 1,5 l zeleninového vývaru, vroucího
- 50 g másla
- 2 hrsti čerstvých bylin, polovinu jemně nasekanou
- 50 g parmazánu, polovina jemně nastrouhaná, polovina na hobliny
- 150 ml bílého vína
- 1 cibuli, nakrájenou najemno
- 300 g rýže na rizoto
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce oleje, z toho jednu promíchanou se 2 lžícemi balzamikového octa k podávání
Ve velké pánvi na polovině másla nechte změknout cibuli. (Pozor, nesmí být hnědá) Přidejte rýži a nechte osmahnout. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit. Přilijte naběračku vývaru a za stálého míchání nechte vsáknout do rýže. Takto pokračujte dokud nebude rýže téměř měkká. Pánev stáhněte z ohně, vmíchejte olej, bylinky, máslo, sůl a pepř. Zbylé bylinky promíchejte s olejem a balzamikem. Touto směsí a hoblinami parmazánu posypte rizoto a podávejte.
Mangiare squisito...