Na 1 pizzu budete potřebovat:
- 1/4 těsta na pizzu, vyváleného
- 100 g mascarpone
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- hrst sušených hub
- 6 žampionů, očištěných
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- strouhaný čedar
Předehřejte troubu na maximum. Moje umí 250°C.
Sušené houby dejte do misky a zalijte horkou vodou. Nechte 5 minut odstát. Potom je slijte vymačkejte z nich vodu.
Mascarpone smíchejte s prolisovaným česnekem a trochou soli.
Žampiony nakrájejte na plátky a opečte na olivovém oleji. Když začnou měknout, přidejte sušené houby. Chvíli opékejte, osolte, přijdete oregano a stáhněte z plotýnky.
Vyválené těsto na 2-3 mm potřete směsí s mascarpone, rozprostřete na něj houby a dejte péct do trouby (nebo zamrazit). Pečte 5-7 minut po 10-ti minutách je těsto už hodně křupavé. Upečenou pizzu posypte čedarem a hurá na první domácí pizzu.
Mangiare squisito...