Kuřecí kari s lilkem


Nechala jsem se inspirovat receptem Apetitu a trochu ho upravila pro sebe. Vzniklo z toho výborné kari, které není pálivé, ale díky zázvoru vás krásně zahřeje. Je to šikovné zvláště v chladném počasí, kdy jsem téměř permanentně zmrzlá.

Na 5 porcí budete potřebovat:
  • 2 cibule, nakrájené nahrubo
  • 4 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný
  • 5 lžic kešu oříšků
  • 1 lžíci kari koření
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky o velikosti sousta
  • 1 lilek, nakrájený na čtvrtkolečka
  • 200 ml hustého bílého jogurtu
  • sůl a pepř
V robotu rozmixujte cibuli, zázvor, kešu a kari na pastu. Pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody.
V hrnci rozehřejte olej a opečte kuřecí maso a lilek. Dejte stranou. V hrnci opečte kari pastu, až cibule mírně zesklovatí. Míchejte, aby se koření nepřipálilo. Pak do hrnce vraťte lilek a kuře, přidejte jogurt a zalijte 400 ml horké vody. Zamíchejte a nechte vařit cca 15 minut, dokud lilek a maso nezměkne. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží basmati a orestovanými kešu ořechy.

Mangiare squisito...

5.3.13