Na 5 porcí budete potřebovat:
- 2 cibule, nakrájené nahrubo
- 4 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný
- 5 lžic kešu oříšků
- 1 lžíci kari koření
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky o velikosti sousta
- 1 lilek, nakrájený na čtvrtkolečka
- 200 ml hustého bílého jogurtu
- sůl a pepř
V robotu rozmixujte cibuli, zázvor, kešu a kari na pastu. Pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody.
V hrnci rozehřejte olej a opečte kuřecí maso a lilek. Dejte stranou. V hrnci opečte kari pastu, až cibule mírně zesklovatí. Míchejte, aby se koření nepřipálilo. Pak do hrnce vraťte lilek a kuře, přidejte jogurt a zalijte 400 ml horké vody. Zamíchejte a nechte vařit cca 15 minut, dokud lilek a maso nezměkne. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží basmati a orestovanými kešu ořechy.
Mangiare squisito...