Špenátový krém s parmazánem


Velmi jsem si oblíbila zeleninové krémové polévky, protože s pečivem se hodí jako výborná večeře, která zahřeje. Tento krém je nejlepší druhý den, kdy se trochu rozleží a chuť je výraznější.

Na 4 porce potřebujete:
  • 4 lžíce oleje
  • 1 pórek, rozpůlený a nakrájený na kolečka
  • 1 balení mraženého listového špenátu (použila jsem celé balení Bonduelle, cca 600g)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl a pepř
  • 7 lžic strouhaného parmazánu
Ve větším hrnci rozehřejte olej a 5 minut na něm opékejte pórek. Přilijte vývar a vařte na mírném ohni dalších 5 minut. Přidejte špenát a vařte 10 minut, dokud se listy neoddělí. Nechte chvíli vychladnout a rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Vraťte zpět na plotýnku a přilijte smetanu, promíchejte a vsypte parmazán. Nechte rozpustit a dochuťte solí a pepřem. Podávejte například s opékaným chlebem.

Mangiare squisito...

5.2.13