Na 4 porce potřebujete:
- 4 lžíce oleje
- 1 pórek, rozpůlený a nakrájený na kolečka
- 1 balení mraženého listového špenátu (použila jsem celé balení Bonduelle, cca 600g)
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 kelímek smetany na vaření
- sůl a pepř
- 7 lžic strouhaného parmazánu
Ve větším hrnci rozehřejte olej a 5 minut na něm opékejte pórek. Přilijte vývar a vařte na mírném ohni dalších 5 minut. Přidejte špenát a vařte 10 minut, dokud se listy neoddělí. Nechte chvíli vychladnout a rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Vraťte zpět na plotýnku a přilijte smetanu, promíchejte a vsypte parmazán. Nechte rozpustit a dochuťte solí a pepřem. Podávejte například s opékaným chlebem.
Mangiare squisito...