Pro 4 osoby potřebujete:
- 330 g těstovin pappardelle (čerstvé nebo sušené)
- 250 g pancetty nebo anglické slaniny, na kostičky
- 1 palice pečeného česneku, vymačkané stroužky
- 125 ml 12% smetany
- mořská sůl a pepř
- hrst hrubě nasekané petrželky
- jemně strouhaný parmazán
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě dle návodu. Slijte a udržujte v teple.
Na pánvi opečte pancettu aby zezlátla. Pokud pustí příliš tuku, tak jej odeberte, aby jídlo nebylo příliš mastné. Nechte ho tam asi jednu lžíci. Sejměte z plotny a vmíchejte česnek, smetanu, sůl a pepř. Přidejte těstoviny a promíchejte. Na závěr vmíchejte parmazán a petrželku a můžete podávat.
Mangiare squisito...