Polévka je jednoduchá a rychlá. Jelikož červená čočka polévku přirozeně zahustí, není potřeba žádná jíška. Konzistencí připomíná spíše kaši, ale i tak je vynikající a stojí za vyzkoušení. Kari ji krásně ochutí.
Na 4 porce potřebujete:
- 2 lžíce oleje
- 200 g červené čočky
- 1 cibuli, nasekanou nadrobno
- 1 1/2 lžičky kari koření
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- 850 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
- sůl a pepř na dochucení
Ve větším hrnci zahřejte olej a vsypte cibuli. Nechte ji opéct do světle žluté. Přidejte kari koření a promíchejte. Vsypte čočku, přilijte rajčata a horký vývar. Přiveďte k varu. Přiklopte pokličkou a vařte 10 až 12 minut. Podávejte jen tak nebo s pečivem.
Mangiare squisito...