Jogurt jsem použila Selský jogurt bílý od firmy Hollandia. Je můj neoblíbenější hlavně díky jeho úžasné konzistenci.
Na 600 g zmrzliny potřebujete:
- 500 g bílého jogurtu
- 100 g cukru
- půlka vanilkového lusku
Do mísy nasypte cukr. Vanilkový lusk podélně nařízněte, semínka z něj vyškrábněte druhou stranou nože a přidejte k cukru. Nakonec vmíchejte jogurt. Nechte chvíli stát, aby se cukr rozpustil.
Směs přelijte do zmrzlinovače a postupujte dle návodu od výrobce. Téměř hotovou zmrzlinu přesuňte do uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku. Nechte úplně zmrznout.
Pokud nemáte zmrzlinovač, přesuňte směs do uzavíratelné nádoby a do mrazáku. Každou hodinu směs promíchejte dokud neztuhne.
Mangiare squisito...