Jogurtová zmrzlina


K Vánocům jsme dostali zmrzlinovač. I přes počasí venku bylo jasné, že se brzy pustíme do přípravy zmrzliny. Jako úplný začátečník v této oblasti, jsem si vybrala jogurtovou, která jednodušší snad už ani být nemůže.
Jogurt jsem použila Selský jogurt bílý od firmy Hollandia. Je můj neoblíbenější hlavně díky jeho úžasné konzistenci.

Na 600 g zmrzliny potřebujete:
  • 500 g bílého jogurtu 
  • 100 g cukru 
  • půlka vanilkového lusku 
Do mísy nasypte cukr. Vanilkový lusk podélně nařízněte, semínka z něj vyškrábněte druhou stranou nože a přidejte k cukru. Nakonec vmíchejte jogurt. Nechte chvíli stát, aby se cukr rozpustil.
Směs přelijte do zmrzlinovače a postupujte dle návodu od výrobce. Téměř hotovou zmrzlinu přesuňte do uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku. Nechte úplně zmrznout.
Pokud nemáte zmrzlinovač, přesuňte směs do uzavíratelné nádoby a do mrazáku. Každou hodinu směs promíchejte dokud neztuhne.

Mangiare squisito...

13.1.13