Moje první použití vlastnoručně vyrobeného dýňového pyré. Dýně chlebíček obarvila a po upečení je krásně vláčný. Chuti dominuje přidané koření, které se na toto období krásně hodí.
Recept je z blogu Pastry Affair.
Na chlebíček potřebujete:
- 150 g třtinového cukru
- 245 g dýňového pyré
- 118 ml oleje
- 59 ml mléka
- 3 vejce
- 188 g hladké mouky
- 1 1/2 lžičky sody
- 1 lžíce kávy (mleté nebo rozpustné)
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky soli
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte formu na chlebíček a vyložte pečícím papírem. Chlebíček se Vám bude lépe vytahovat z formy.
Ve velké míse smíchejte cukr, dýni, olej, mléko a vejce. V menší míse promíchejte mouku, kávu, koření a sůl. Do tekuté směsi přidejte sypkou a promíchejte. Vylijte do formy.
Na posypku:
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1/2 lžičky kávy (mleté nebo rozpustné)
- 1/2 lžičky skořice
V malé misce vše promíchejte a směsí posypte těsto.
Pečte 50 - 60 minut, dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete čistou.
Nechte chvíli vychladnout a vyjměte chlebíček z formy. Podávejte vlažný nebo studený.
Mangiare squisito...