Borůvková zmrzlina


Variace na jogurtovou zmrzlinu, tentokrát s přidáním borůvek. S čerstvými to bude samozřejmě nejlepší, ale pokud nejsou, mražené budou stačit.

Na 830 g potřebujete:
  • 500 g bílého jogurtu (opět selský od Hollandie)
  • 80 g cukru
  • 250 g čerstvých nebo mražených borůvek
Promíchejte cukr s jogurtem a nechte chvíli stát, aby se cukr rozpustil. Přesuňte do zmrzlinovače a postupujte dle údajů od výrobce.
V misce rozmixujte borůvky. Přidejte je do zmrzlinovače, když je hmota už mírně ztuhlá. Téměř hotovou zmrzlinu dejte do uzavíratelné nádoby a v mrazáku vychlaďte. Případně můžete tento krok vynechat a rovnou se do ní pustit.

Mangiare squistito...

31.1.13