Těsto se krásně zpracovává a i po vyjmutí z ledničky se s ním výborně pracuje, jelikož je vláčné a nikoliv tuhé.
Na cca 5 plechů potřebujte:
- 250 g hladké mouky
- 240 g másla (opět Hera)
- 1 žloutek
- 5 lžic vína
- vanilkový cukr na obalení
Z ingrediencí vypracujte měkké těsto a nechte ho 2 hodiny odpočinout v lednici zabalené v potravinářské fólii.
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozdělte na půl. Jednu půlku nechte venku a druhou zatím uložte zpět do lednice. Na vále vysypaném moukou vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrajujte menší tvary. Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem do světle žluté barvy. Nechte chvilku vychladnout a ještě teplé obalte ve vanilkovém cukru. Dávejte pozor, těsto je poměrně křehké.