Spojení žampionů, hrášku a pancetty v omáčce mi přišlo velmi zajímavé, tak jsem se rozhodla toto jídlo vyzkoušet. Jako maso jsou použitá vykostěná kuřecí stehýnka. Maso je tím pádem krásně šťavnaté.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
- 600 g masa z vykostěných kuřecích stehýnek
- sůl a čerstvě mletý pepř
- hladkou mouku na obalení
- 3 lžíce oleje
- 50 g pancetty, nakrájené na kostičky
- 250 g malých žampionů, nebo větších nakrájených na čtvrtky
- 2 menší cibule, nakrájené nadrobno
- 350 ml drůbežího vývaru
- 1 lžíce vinného octa
- 50 g mraženého hrášku
- hrst petrželky, nasekané na jemno
- dušená rýže k podávání
Kuřecí stehna osolte, opepřete a obalte v mouce. V pánvi, na kterou máte pokličku, rozehřejte 2 lžíce oleje a maso na něm opečte dozlatova ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou. Do pánve vsypte pancettu a žampiony a také opečte dozlatova. Také dejte stranou.
Do pánve přilijte zbytek oleje a opečte cibuli asi 5 minut. Zalijte octem, po chvíli vývarem a vařte 2 minuty. Vraťte zpět kuře, žampiony a pancettu. Duste pod pokličkou asi 15 minut. Přisypte hrášek a petrželku a zahřívejte ještě 2 minuty. Podávejte s dušenou rýží.
Mangiare squisito...