Krémová kukuřičná polévka s paprikou


Zajímavá chuť polévky z kukuřice určitě stojí za vyzkoušení. Je doplněna pečenou paprikou, jejíž příprava je jednodušší, než byste čekali.

Pro 4 osoby potřebujete:
  • 400 g mražené kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 150 g ricotty
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 červenou papriku
Předehřejte troubu na 180°C. Papriku dejte na plech a pečte asi 30 minut (podle velikosti), dokud nejsou měkké a slupka lehce černá.
Mezitím v pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm doměkka cibuli. Přidejte kukuřici a míchejte 2 minuty. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 20 minut. Stáhněte z ohně a vmíchejte ricottu. Rozmixujte a nechte chvíli stát.
Upečené papriky vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Po chvíli je vyjměte, oloupejte a odstraňte semínka. Nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Polévku podávejte s kopečkem pečených paprik.

Mangiare squisito...

21.12.12