Brownie



Když jsem v létě zkoušela blondie, těšila jsem se, až vyzkouším brownie. Mám ho ráda, ale zatím jsem ho nepekla. Našla jsem velmi jednoduchý recept, který zvládne každý řekla bych. Navíc je poměrně rychlý.
Jelikož je brownie hlavně o čokoládě, měli byste si dát záležet na jejím výběru. Já vzala hořkou se 72% kakaa. Dalším důležitým krokem je brownie nepřepéct, aby z toho nebyla klasická buchta. Musejí zůstat trochu nedopečené, ale ne zase úplně. :-)

Na jeden plech potřebujete:
  • 135 g másla
  • 100 g čokolády
  • 50 g hladké mouky
  • 25 g mandlové mouky
  • 150 g cukru
  • 1 1/2  lžíce kakaa holandského typu
  • 1/4 lžičky prášku na pečení
  • 3 vajíčka
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
V misce nad vodní lázní rozehřejte máslo a 75 g čokolády, až Vám vznikne jednolitá hmota. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
25 g čokolády nakrájejte na kostičky. Po zchladnutí čokoládové hmoty do ní vmíchejte po jednom vajíčka.
V míse promíchejte hladkou mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidejte čokoládovou směs. Promíchejte, nakonec přidejte kousky čokolády a vylijte na plech. Pečte 20-22 minut.
Podávejte např. se šlehačkou pro zjemnění chuti, nebo klidně jen tak.

Rada: Pokud si nechcete špinit nádobí rozehříváním čokolády ve vodní lázni, je možné ji rozpustit i v mikrovlnce. Jen směs každých 20 vteřin vytáhněte a promíchejte.

4.11.12