Jelikož je brownie hlavně o čokoládě, měli byste si dát záležet na jejím výběru. Já vzala hořkou se 72% kakaa. Dalším důležitým krokem je brownie nepřepéct, aby z toho nebyla klasická buchta. Musejí zůstat trochu nedopečené, ale ne zase úplně. :-)
Na jeden plech potřebujete:
- 135 g másla
- 100 g čokolády
- 50 g hladké mouky
- 25 g mandlové mouky
- 150 g cukru
- 1 1/2 lžíce kakaa holandského typu
- 1/4 lžičky prášku na pečení
- 3 vajíčka
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
V misce nad vodní lázní rozehřejte máslo a 75 g čokolády, až Vám vznikne jednolitá hmota. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
25 g čokolády nakrájejte na kostičky. Po zchladnutí čokoládové hmoty do ní vmíchejte po jednom vajíčka.
25 g čokolády nakrájejte na kostičky. Po zchladnutí čokoládové hmoty do ní vmíchejte po jednom vajíčka.
V míse promíchejte hladkou mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidejte čokoládovou směs. Promíchejte, nakonec přidejte kousky čokolády a vylijte na plech. Pečte 20-22 minut.
Podávejte např. se šlehačkou pro zjemnění chuti, nebo klidně jen tak.
Rada: Pokud si nechcete špinit nádobí rozehříváním čokolády ve vodní lázni, je možné ji rozpustit i v mikrovlnce. Jen směs každých 20 vteřin vytáhněte a promíchejte.