Špagety s kukuřicí, slaninou a citrónem


Nejčastěji dělám špagety s boloňskou omáčkou. Tentokrát jsem hledala nějakou změnu, která bude rychlá na přípravu, jelikož jsem je vařila ve všední den po práci. Tyhle zaberou 15-20 minut a jsou naprosto dokonalé. Kombinace chutí je velmi svěží.

Pro 4 osoby potřebujete:
  • 350 g slaniny nakrájené na kousky
  • 300 g špaget
  • 240 g kukuřice (např. Bonduelle)
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 160 g zakysané smetany 40% (Chef de Creme)
  • sůl a čerstvě drcený pepř
  • 1 hrnek bazalkových listů
Slaninu opečte na suché pánvi dokřupava a dejte stranou. Asi lžíci vypečeného tuku ze slaniny nechte v pánvi.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte těstoviny. Vařte dle návodu na sáčku, osobně přidávám asi minutu navíc. Před koncem vaření přidejte kukuřici. Těstoviny s kukuřicí slijte ponechte asi 80 ml vody.
Na pánvi po slanině opékejte asi minutu česnek, zastříkněte citrónovou šťávou, vmíchejte kysanou smetanu, vodu z těstovin, slaninu a špagety s kukuřicí. Osolte, opepřete a promíchejte s bazalkou. Můžete podávat.

Mangiare squisito...


7.10.12