Pro 4 osoby potřebujete:
- 350 g slaniny nakrájené na kousky
- 300 g špaget
- 240 g kukuřice (např. Bonduelle)
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 160 g zakysané smetany 40% (Chef de Creme)
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 1 hrnek bazalkových listů
Slaninu opečte na suché pánvi dokřupava a dejte stranou. Asi lžíci vypečeného tuku ze slaniny nechte v pánvi.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte těstoviny. Vařte dle návodu na sáčku, osobně přidávám asi minutu navíc. Před koncem vaření přidejte kukuřici. Těstoviny s kukuřicí slijte ponechte asi 80 ml vody.
Na pánvi po slanině opékejte asi minutu česnek, zastříkněte citrónovou šťávou, vmíchejte kysanou smetanu, vodu z těstovin, slaninu a špagety s kukuřicí. Osolte, opepřete a promíchejte s bazalkou. Můžete podávat.