Jablek už tu bylo dost, tak hurá na hrušky! Mám moc ráda zelené hrušky, protože nejsou přeslazené. Tousty s hruškou a skořicí jsou vlastně taková "žemlovka" na cesty.
Oblíbila jsem si toustový chléb Super sandwich od firmy Penam. Je větší než běžný toustový chléb, nepřipéká se a tousty lépe drží pohromadě. Prodává se bílý, celozrnný a tmavý, takže si vybere každý.
Na 5 toustů potřebujete:
- 10 plátků toustového chleba
- 1-2 hrušky
- 2 lžíce cukru
- skořice dle chuti
- 2-3 lžíce rozpuštěného másla
Hrušku oloupejte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na kostičky. Na pánev vsypte cukr a nechte na mírném ohni trochu zahřát. Přisypte nakrájenou hrušku a asi 7 minut opékejte za občasného míchání.
Zapněte si toustovač, aby se nahřál. Na plátek toustového chleba dejte hruškovou směs, posypte skořicí, přikryjte druhým plátkem chleba a mašlovačkou zlehka pomažte máslem z obou stran. Dejte péct do toustovače a pečte jak jste zvyklí. Hotové tousty nechte trochu vychladnout a podávejte.
Jelikož se mi jich povedlo udělat trochu víc, mohu je doporučit i druhý den jako rychlou, teplou i studenou snídani.
Mangiare squisito...