Tentokrát jsem to zkusila s krupicovou kaší, kterou jsem chtěla obohatit o nějakou zajímavou příchuť. Většinou ji známe s kakaem a nebo cukrem a skořicí. Já jsem na radu své drahé polovičky zkombinovala čokoládu a pomeranč, resp. kůru. Nebýt toho, že jsem pokus o pomerančovou omáčku spálila, byla by tam i ta. Nicméně i kůra tomu dodá na zajímavosti a stojí to za vyzkoušení.
Na 2 porce potřebujete:
- 3 hrnky mléka
- 6 vrchovatých lžic krupice
- kousek másla
- špetku soli
- lžíci cukru
- kůru z jednoho pomeranče
- 1/2 tabulky čokolády na vaření nasekané na hoblinky
V malém hrnci ohřejte mléko. Během vaření přidejte sůl a cukr. Do horkého mléka nasypte krupici a míchejte dokud kaše nezačne houstnout. Když má kaše požadovanou konzistenci, stáhněte z plotýnky a přimíchejte máslo. Rozdělte na talíře, posypte čokoládou a kůrou z pomeranče a můžete podávat.
Mangiare squisito...