Houbové rizoto


Miluji vůni sušených hub. Proto jako variaci na své první rizoto, jsem se rozhodla udělat rizoto čistě houbové. Je houbové vlastně hned 3x. Jsou v něm houby sušené, čerstvé a voda ze sušených hub. Příprava tohoto rizota chvíli trvá, ale vyplatí se. Je úžasné.

Pro 4 osoby potřebujete:
  • 50 g sušených hub namočených ve 300 ml horké vody alespoň 20 minut
  • 1 střední cibule nadrobno
  • 2 stroužky česneku na plátky
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 250 g žampionů na plátky
  • 300 g rýže na rizoto
  • 50 g másla
  • 40 g parmazán
Na půlce másla ve velké pánvi nechte zesklovatět cibulku. Přidejte česnek a žampiony a asi minutu opékejte. Přisypte sušené houby (vodu z nich přidáme k vývaru) a rýži. Chvíli restujte, zalijte bílým vínem a nechte úplně vyvařit.
Po jednotlivých naběračkách přidávejte vroucí vývar, kdy každá naběračka vývaru se musí nejprve vsáknout do rýže. Když je rýže uvařená, vmíchejte zbytek másla a parmazán a můžete podávat.

Mangiare squisito...


14.10.12