Pro 4 osoby potřebujete:
- 50 g sušených hub namočených ve 300 ml horké vody alespoň 20 minut
- 1 střední cibule nadrobno
- 2 stroužky česneku na plátky
- 1,2 l kuřecího vývaru
- 150 ml bílého vína
- 250 g žampionů na plátky
- 300 g rýže na rizoto
- 50 g másla
- 40 g parmazán
Na půlce másla ve velké pánvi nechte zesklovatět cibulku. Přidejte česnek a žampiony a asi minutu opékejte. Přisypte sušené houby (vodu z nich přidáme k vývaru) a rýži. Chvíli restujte, zalijte bílým vínem a nechte úplně vyvařit.
Po jednotlivých naběračkách přidávejte vroucí vývar, kdy každá naběračka vývaru se musí nejprve vsáknout do rýže. Když je rýže uvařená, vmíchejte zbytek másla a parmazán a můžete podávat.