Musím uznat, že strouhání takového množství čokolády je celkem sebevražda, ale zvládnout se to dá. Konzistence těsta je ideální na tvarování sušenek na plech, protože se vůbec nelepí. Osvědčilo se mi také těsto na pár minut zchladit, aby se se sušenky nepekly tak rychle. Sušenky jsou méně sladké a je v nich výrazně cítit čokoláda, takže na jejím druhu byste si měli dát záležet.
Potřebujete:
- 125 g másla
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- kůra ze dvou citrónů
- 1 lžíce vanilkové esence nebo semínka z jednoho lusku
- 1 hrnek prosáté hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 120 g nastrouhané čokolády
Předehřejte troubu na 180°C. Dva plechy vyložte pečícím papírem. Ušlehejte máslo a cukr do pěny, přidejte vanilku a kůru. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a čokoládou. Nechte těsto vychladit v lednici asi 20 minut.
Tvarujte z nich kuličky o průměru asi 2,5 - 3 cm. Pečte asi 15 minut. Nechte v pokojové teplotě vychladnout a můžete se do nich pustit.
Skladovat je můžete několik dní v uzavíratelné skleněné lahvi.
Mangiare squisito...