Jen pozor při jejich pečení. Díky sodě a prášku do pečiva těsto ještě trochu kyne, takže ho do vaflovače nedávejte moc, jinak Vám poteče stranami ven.
Možná si říkáte, že pokud ho nevlastníte, není tento recept pro vás. Omyl. Z těsta uděláte v pohodě i lívance a budou stejně chutné.
Podávat je můžete v čímkoliv, co máte rádi. Díky oříškům a banánu je těsto dobré samo o sobě a stačí ho posypat třeba jen trochou cukru.
Na 10 vaflí potřebujete:
- 1 1/2 hrníčku hladké mouky
- 1 lžičku kypřícího prášku
- 1/2 lžičky sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 hrníčku hnědého cukru
- 1/3 hrníčku oleje
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/4 hrníčku podmáslí
- 1/4 hrníčku rozmačkaného banánu
- 1/8 hrníčku nasekaných vlašských ořechů
Ve velké míse promíchejte mouku, kypřící prášek, sodu, sůl a hnědý cukr. V menší míse prošlehejte lžící olej, vejce, extrakt, podmáslí, banán a ořechy. Tekutou směs přidejte do sypké a opět promíchejte. Pečte ve vaflovači nebo na pánvi dozlatova. Podávejte hned teplé, nebo druhý den ke snídani studené.
Po vychladnutí je také možné je jednotlivě vložit do pytlíku a dát zamrazit. Když je budete potřebovat stačí je ohřát ve vaflovači, klasické troubě nebo mikrovlnné.
Mangiare squisito...