Mrkvový krém


Již od mala mám moc ráda vařenou nebo dušenou mrkev. Proto když jsem viděla tento recept, vůbec jsem neváhala a pustila se do něj. Stačí pár surovin a úžasný krém bez zahuštění jíškou je na světě.

Na 4 - 6 porcí potřebujete:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule nakrájená na jemno
  • 3 lžičky zázvoru nakrájeného na jemno
  • 6 mrkví nakrájených na kolečka
  • 1/2 litru zeleninového vývaru
  • 1 smetana na vaření (12%)
  • sůl a pepř
V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli. Přidejte zázvor a pár minut opékejte. Vsypte mrkev a dále opékejte. Po asi 5-ti minutách zalijte vývarem a vařte 30 minut.
Stáhněte ze sporáku a nechte vychladnout asi 10 minut.
Rozmixujte. Zalijte smetanou a dejte opět trochu prohřát na sporák.
Podávejte s pečivem, nebo jen tak.

Mangiare squisito...

5.9.12